Visoka vaza 138 - tehnika goli raku

Autorska kolekcija, sličan unikatan predmet može se naručiti.

Unikatno ručno izrađena vaza.
Hrvatski proizvod.
Potpisano.

*Napomena:

Iako smo se potrudili precizno prikazati artikle na stranici, male varijacije se mogu dogoditi. Molimo vas da uzmete u obzir kako stvarna boja može biti različita od one koja je vidljiva na vašem monitoru, ovisno o njegovim postavkama. Sva navedena mjerila su aproksimirana.

pratite nas

@artstudiolaurarainbow

Art studio Laura Rainbow
rainbow@arcus.hr

© Art studio Laura Rainbow 2020.

pratite nas

@artstudiolaurarainbow

Art studio Laura Rainbow
rainbow@arcus.hr

© Art studio Laura Rainbow 2020.

Webshop
0 Favoriti
0 items Košarica

Košarica

Zatvori
Zatvori
Start typing to see products you are looking for.
You cannot copy content of this page

Raku paljenje (pečenje) je jedno od najprirodnijih tehnika sa kojima se možemo susresti u radu sa glinom. U slobodnom prijevodu riječ “raku” znači zadovoljstvo i uživanje sretnoj slučajnosti. Izvorno potiče iz Korejske ceremonije pripremanja čaja a dalje se razvio u Japanu tokom XVI. stoljeća.

U raku paljenju oriste se sva četiri elementa; voda, vatra, zemlja i zrak te njihovom zajedničkom sinergijom nastaje nešto nepredividivo i originalno.

U uobičajenim tehnikama keramički predmeti se postupno hlade, nekada to traje i više od 48 sati, te se vade iz keramičarske peći tek kada dođu na sobnu temperaturu.

Kod raku paljenja užareni predmeti se vade iz usijane peći kada postignu potrebnu maksimalnu temperaturu. Zatim prolaze kroz proces redukcije u kojoj se koriste lako zapaljivi organski materijali,  zapaljeni alkohol, konjske dlake i perje. Naposlijetku slijedi rapidno hlađenje u vodi.

Svako raku paljenje je opasno ali istovremeno nepredvidivo, zapanjujuće i predivno.

Sidebar Scroll To Top
Koristimo kolačiće.