SUOSJEĆANJE ZAJEDNIŠTVO I MEĐUSOBNO PODRŽAVANJE

Suosjećanje zajedništvo i međusobno podržavanje su važni.

Sve se mijenja, pa tako i ja. Iako sam još u Engleskoj imala svoj biznis, nisam imala razvijenu svijest o važnosti personaliziranog, unikatnog i lokalnog. 

Kupovala sam poklone bez razmišljanja o tome tko ih je izradio i kakvu energiju nose u sebi. Zapravo se sav moj šoping svodio na pražnjenje novčanika i peglanje kartice po shopping centrima.

U zadnjih nekoliko godina moja je potrošačka filozofija doživjela preobrazbu, a pogotovo od kad imam Arcus, obrt za umjetničku keramiku koji posluje pod brend imenom Art Studio Laura  Rainbow.

Od samog početka biram ljude čija mi energija odgovara. Tako je logo i vizulani edentitet za Art Studio Laura Rainbow kreirala ja Andrea (Lila design studio) http://liladesignstudio.com/en/  koja je ujedno učiteljica yoge i meditacije. Beskrajnim strpljenjem je pratila proces metamorfoze mojih želja i kada je trebalo  dizajnirati  vrećica za Art Studio Laura Rainbow. 

Pamučne multipuropose vrećice u kojima Ptice sreće kreću na šetnju gradom je materijalizirala Monika (Monimo Printdesign) https://www.instagram.com/monimo.printdesign/ i sad više ne trebam stavljati Ptice sreće u papirnate vrećice sa upozorenjem, pazi da ti ne pukne ručkica.

Pažljivo i svjesno biram kome ide novac kojeg ja zaradim od prodaje Ptica sreće. Ulažem trud i energiju da recikliram i prenamjenim a ono što se baš mora kupiti i izraditi, biram male proizvođače, obrtnice, umjetnice. S namjerom podržavam njihov rad i na taj način doprinosim zajedništvu i pripadnosti. Bitna mi je razmjena energija, ali pazim s kim razmjenjujem 🙂

Brašno kupujem u mlinu, jaja od susjedine unuke.  Kad trebam čajeve za sebe i obitelj pišem  Maji (Biljarica)  https://www.instagram.com/biljarica/

Kad vidim da sam pri kraju s personaliziranim kremama i labelima za usta zovem čak dvije medarice da podare dar prirode,  Anu Baričević https://www.facebook.com/profile.php?id=100048001219086

i Mirjanu Koprek https://www.instagram.com/prirodno_je_najbolje/Neki sam dan otkrila da Mirjana radi i šampone i gelove za tuširanje pa čak i tekuće sapune. Od sada će polaznice radionica i tečajeva samo takve imati na raspolaganju u studiju.

Male čokoladice kojima se slade moji kupci i polaznice tečajeva personalizira Teushku (Didi design) https://www.facebook.com/teushkabydididesign ) .

Za novi stolnjak za sajam, sužavanje hlača i općenito krpanje svega što se podere, odem do Verice (Obrt za popravke Vera) a totalnu personalizaciju i novi život mojim puloverima udahnula je Snježana (Param Param)  http://www.paramparam.eu

Za vizitke, čestitke, letke i postere zovem Ivanu (Sitotis Tiskara Karlušić), a po cvijeće koje krasi ulaz mog studija idem u rasadnik (OPG Pavlović).

Kad trebam unikatni poklon za nekoga tko već ima dosta moje keramike zovem umjetnicu fuzije stakla Irenu (Amalgam glass) https://www.amalgamglass.com/

Za umjetnički đir zidova mog studija zaslužne su mnogobrojne slikarice. (o njima u sljedećem blogu) Po okvir za njihove predivne originalne slike ne idem u onaj veliki dućan koji počinje sa I nego nosim u jednu malu radnju u kojoj je vrijeme stalo 1980.

Vrijeme je tek počelo za Ivanu (Džaaks) https://www.instagram.com/dzaaks/ čiju ljubičastu torbu nosim cijelu zimu i koja je moje želje nacrtala i pretvorila u ruksak. Od sada ću hodati s pticom na leđima!

Osjećam se sjajno jer znam da sam podržala male lokalne biznise i umjetnice.

Znam da je sve izrađeno od srca i sa srcem. Znam da je sve dotaknuto ljudskom rukom i da svojom kupovinom podržavam nečiji rad i opstanak.

Jednako tako cijenim i tebe koja si posjetila moj webshop i čitaš ovaj blog. Slobodno ga podjeli prijateljicama, potakni i njih da kupuju lokalno.