Prahistoric fish 97

Autorska kolekcija, sličan unikatan predmet može se naručiti.

Unikatno ručno izrađena skulptura.
Kreirano u Hrvatskoj s ljubavlju.
Potpisano.

Priča o skulpturi:

Kreiranje skulpture zahtijeva sporu konstrukciju i tijekom tog procesa razvija se bliska veza s predmetom. Tijekom traganja za krhkom ravnotežom dok se forma polako gradi, razvija se dijalog koji utječe na oblike koji nastaju. Stoga svaka skulptura sadrži tragove jedinstvene kvalitete i intimne premise koje dolaze iznutra.

pratite nas

@artstudiolaurarainbow

Art studio Laura Rainbow
rainbow@arcus.hr

© Art studio Laura Rainbow 2020.

pratite nas

@artstudiolaurarainbow

Art studio Laura Rainbow
rainbow@arcus.hr

© Art studio Laura Rainbow 2020.

Webshop
0 Favoriti
0 items Košarica
Zatvori
Start typing to see products you are looking for.
You cannot copy content of this page

Raku paljenje (pečenje) je jedno od najprirodnijih tehnika sa kojima se možemo susresti u radu sa glinom. U slobodnom prijevodu riječ “raku” znači zadovoljstvo i uživanje sretnoj slučajnosti. Izvorno potiče iz Korejske ceremonije pripremanja čaja a dalje se razvio u Japanu tokom XVI. stoljeća.

U raku paljenju oriste se sva četiri elementa; voda, vatra, zemlja i zrak te njihovom zajedničkom sinergijom nastaje nešto nepredividivo i originalno.

U uobičajenim tehnikama keramički predmeti se postupno hlade, nekada to traje i više od 48 sati, te se vade iz keramičarske peći tek kada dođu na sobnu temperaturu.

Kod raku paljenja užareni predmeti se vade iz usijane peći kada postignu potrebnu maksimalnu temperaturu. Zatim prolaze kroz proces redukcije u kojoj se koriste lako zapaljivi organski materijali,  zapaljeni alkohol, konjske dlake i perje. Naposlijetku slijedi rapidno hlađenje u vodi.

Svako raku paljenje je opasno ali istovremeno nepredvidivo, zapanjujuće i predivno.

Scroll To Top
Koristimo kolačiće.